10 thuistips

10 thuistips

24 januari 2021

Zoek je thuisactiviteiten voor samen met het gezin? De verveling slaat steeds vaker toe en we hebben alle spellen in de kast al uitgespeeld. Tijd voor nieuwe thuisactiviteiten om samen plezier te beleven. Wij hebben een aantal thuistips op een rijtje gezet:

  1. Duik de keuken in en ga samen koken of bakken. Online zijn er een tal aan recepten te vinden voor cake, appeltaart, brownies of MonChoutaart. Zet samen de lekkerste creaties op tafel. Een belangrijk onderdeel van deze activiteit is vooral het proeven natuurlijk. Smullen maar! 
  1. Organiseer samen een heerlijke pyamadag. Trek jouw chillkleren aan en ga samen lekker lui op de bank zitten. Een boek lezen, een filmmarathon of series kijken de hele dag. Het mag allemaal op pyamadag.

  2. Zie je al een tijdje vriendjes, opa en oma of andere familieleden niet meer? Natuurlijk kun je elkaar videobellen, maar hoe speciaal is het om een brief te schrijven. Schrijf wat je wil vertellen eventueel met een bijpassende tekening erbij. 

  3. Willen jullie thuis toch een vakantiegevoel creëren? Ga dan kamperen in eigen huis. Pak je zaklamp, matrassen tegen elkaar, samen liedjes zingen. Maak een tent van lakens om het kampeergevoel helemaal compleet te maken.

  4. Wat je ook in eigen huis kunt creëren is een thuisbioscoop. Doe de gordijnen dicht, lampen uit, het geluid aan, popcorn en een drankje. Geniet van een heerlijk filmavondje, maar dan vanuit thuis.

  5. Maak een speurtocht door het eigen huis met foto’s. Maak vooraf allerlei foto’s van leuke details in jullie huis. Vervolgens aan de kids de taak om te ontdekken op welke plekken deze foto’s zijn genomen. Wie weet de plekken als eerste te spotten?

  6. Maak je eigen middag- of avondshow met het gezin. Aangezien we al een tijdje niet meer naar het theater mogen is het natuurlijk wel mogelijk om een thuistheater op te stellen. Kies een presentator, zorg voor leuke muziek, maak leuke trucjes en dansjes samen. Haal de verkleedkist erbij en maak er samen een mooie show van. Gegarandeerd samen lachen, gieren en brullen.

  7. Is het een koude dag met een hoge windsnelheid? Dan is het wellicht leuk om samen te gaan vliegeren. Kies voor een open plek, waar voldoende plaats is met een stevige wind. Wanneer je nog geen vlieger thuis hebt kun je deze zelf maken. Met plastic tassen of vuilniszakken kun je gemakkelijk zelf een vlieger in elkaar zetten. Op YouTube staan genoeg tutorials hoe je er zelf een kunt maken. Lekker naar buiten en vliegeren maar!

  8. Tiktok is populairder dan ooit. Hoe leuk is het om samen met het gezin een Tiktok op te nemen? Niet alleen het opnemen zorgt voor veel fun, ook de resultaten achteraf bekijken zorgt voor genoeg pret. 

  9. Maak een eigen apenkooihindernis in je eigen huis. Uiteraard is het wel belangrijk om te letten op veiligheid en dat er geen kostbare spullen om kunnen vallen. Maak met verschillende objecten in je huis of tuin een hindernisbaan. Spring, kruip of hinkel door een parcours. 


Auteur: Jarno van TeamUitstapje

1439 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4