Stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch

Wij zijn beoordeeld met een 9 .3
doneBeste prijs, geen tussenpartij
doneRechtstreeks informatie aanvragen
doneBinnen 24 uur reactie
De voormalige stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch is een industrieel-archeologisch monument. Zowel de gebouwen als de inrichting dateren uit 1920-1930 en zijn als beschermd rijksmonument geclassificeerd. In 1970 werd deze Maastrichtse brouwerij van de familie Bosch gesloten. Er wordt dus niet meer gebrouwen. Op afspraak is het mogelijk dit voor Nederland unieke complex te bezichtigen. Onder leiding van een gids bezoekt U het voor Nederland unieke mout-huis en ook de
verschillende ruimten van de brouwerij, zoals de bierketel, de lagerruimtes, de flessenvullerij. De gids laat U zien aan de hand van de nog aanwezige installaties hoe vroeger bier gebrouwen werd.

De rondleiding duurt ongeveer 1 uur. Na afloop van de rondleiding is het mogelijk om in de gelagkamer 2 Maastricht Speciaal bieren te proeven. Een van deze twee bieren is het Double Saison, een oud recept nog van deze brouwerij.

Kosten
Kosten van de rondleiding, incl proeverij van 2 Maastricht speciaal bieren bedragen € 12 per persoon met een minimum van € 108 per groep. Alléén de rondleiding, zonder proeverij, kost € 6,00 per persoon met een minimum van € 66,00 per groep.

Stoombierbrouwerij de Keyzer N.A. Bosch (in de volksmond Brouwerij Bosch) is gelegen aan de Wycker Grachtstraat 26, Maastricht (stadsdeel Wyck).
personVanaf 1
local_offer€ 12,00 p.p.
nights_stayAvondarrangement
share favorite
where_to_vote
Maastricht