Locatie

De Spannendste Tijdreis per Stoomtram en Boot


Aantal personen: vanaf 1 persoon


Prijs: Vanaf €21,50 p.p. incl. BTW

De Spannendste Tijdreis per Stoomtram en BootDe Spannendste Tijdreis per Stoomtram en Boot
Meer informatie aanvragen

De locomotief fluit. De stoker gooit kolen op het vuur! Wielen zingen en stoom sist. Vanaf de houten banken of het zachte pluche in de tram hoort en ziet u een verhaal uit een andere tijd. Tussen de historische Zuiderzeesteden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen slingeren de stoomtrams van dorp naar dorp over het Westfriese platteland en vaart de salonboot over het IJsselmeer.


Van Hoorn naar Medemblik

De trams rijden van dorp naar dorp langs fraai gerestaureerde stationnetjes als Wognum, Twisk en Opperdoes tussen de oude Zuiderzeesteden Hoorn en Medemblik. Hier kan worden overgestapt op een salonboot over het IJsselmeer, die u van en naar het derde juweel aan het IJsselmeer brengt: Enkhuizen. U kunt het allemaal beleven in de stoomtrams die de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik vrijwel het gehele jaar rijdt.

Historische Driehoek

De Historische Driehoek is de dagtocht, waarin de oude Westfriese steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen door stoomtram, boot en trein met elkaar worden verbonden. De Historische Driehoek biedt vele mogelijkheden om uw dagje uit in te vullen met de stoomtram of de boot of een combinatie van stoomtram en boot. Ook zijn combinaties met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, het Bakkerijmuseum in Medemblik, of stadswandelingen in één van de drie steden in de Historische Driehoek mogelijk. Op bepaalde dagen rijdt tevens een historische autobus tussen het station Medemblik en verscheidene andere attracties. Voor vertrek en na aankomst kan gratis worden deelgenomen aan een bijzondere ontdekkingstocht naar het vuur in de locomotief, de goederen en post die verzonden moeten worden en de grote stoere locomotieven in de werkplaats. Deze Stoomsafari is een belevenis voor jong en oud.

Belangrijke collectie

Sinds 1968 rijdt de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik met een historische collectie stoomtramlocomotieven, -rijtuigen en -wagens op de oude lokaalspoorweg tussen Hoorn en Medemblik. De collectie behoort tot een van de belangwekkendste collecties historische railvoertuigen in ons land. Een collectie die geheel rijdend bewaard wordt, zodat u het reizen kunt ervaren zoals onze grootouders dat deden anno 1926.

In de collectie bevinden zich topstukken, die geheel in eigen werkplaats zijn gerestaureerd. Beroemd is de in 1914 gebouwde locomotief 'Bello', die in het verleden vele badgasten vervoerde tussen Alkmaar en Bergen aan Zee. Uniek zijn de beide tramlocomotieven van het vierkante model: 'De Gooische Moordenaar' en het 'Backertje uit Den Haag'. Van dit type hebben er honderden in ons land gereden. De uit teakhout vervaardigde tramrijtuigen uit de periode rond 1900 zijn niet alleen een lust voor het oog. Ook het reizen erin is een zeer bijzondere ervaring.


Arrangementen

Van korte ritten tot compleet verzorgde programma’s tijdens een reis door de tijd. Ga mee met de stoomtram en boot en breng een bezoek aan het Zuiderzeemuseum of neem een kijkje in de Tulpenkassen om vervolgens met de stoomtram door de bollenvelden te rijden.

Historische arrangementen! Enkhuizen, Hoorn en Medemblik delen samen meer dan 2000 jaar geschiedenis. Wij bieden complete arrangementen waarin de Spannendste Tijdreis met stoomtram en boot inclusief horeca wordt gecombineerd met een stadswandeling met gids door één van de drie steden of een bezoek aan het folkloristische Enkhuizen Almanak museum.

 

Informatie

Op iedere tram en boot is een hapje en een drankje verkrijgbaar. In onze dienstregeling vindt u de dagen en tijden waarop de verschillende programma's worden uitgevoerd, alsmede de prijzen. Groepen vanaf 12 personen reizen met korting en is uitgebreide horeca mogelijk.

Richtprijs : € 21,50 (combinatie stoomtram en boot volwassenen)

* Prijs is exclusief arrangementuitbreidingen
Heb je interesse in dit groepsuitje?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen vrijblijvend contact op.

Door op de onderstaande knop te klikken gaat u akkoord met onze Privacyverklaring.

Dit groepsuitje heeft nog geen recensies, schrijf de eerste!

Schrijf zelf een recensie
1319 bezoekers beoordelen onze
groepsuitjes gemiddeld met een

9.4