chevron_leftTerug naar overzicht

Zo gaat carnaval er uitzien in 2021

Dit jaar helaas geen hossende menigte op grote markten en in benauwde bruine kroegen. Carnaval kan dit jaar helaas niet doorgaan op de manier zoals ze dit in Brabant en Limburg gewend zijn. Wel zijn er vele carnavalsverenigingen die de schouders eronder hebben gestoken om toch op een gepaste manier carnaval te vieren. 

 

Vele verenigingen willen dit jaar niet overslaan en hebben de meest creatieve corona proof activiteiten klaar staan die je gezellig thuis kan doen. Denk daarbij aan Livestreams, een miniatuuroptocht, of creatieve ideeën binnen huis. 

  • In Lampegat (Eindhoven) is het concept ‘Eindje door Eindje’ opgezet. De deelnemers zullen met de auto, uiteraard verkleed, langs plekken in de stad rijden die ze normaal niet zo gauw zien. 
  • In Oeteldonk (Den Bosch) gaat het traditionele Oeteldonkconzert gewoon door en kun je het bekijken via een livestream vanuit thuis.
  • In Kielegat (Breda) kunnen bouwers hun carnavalswagens van LEGO of andere materialen namaken waarna vervolgens een online optocht wordt gehouden. En wordt er een 5-daags programma georganiseerd waarmee je in en rond huis toch de ‘ultieme carnavalssfeer’ kan ervaren. 

De Klotstekers bedachten iets waar heel Nederland aan mee kan doen. Via Krijtjewijk.nl kan iedereen de stoep of oprit versieren en het kunstwerk delen via internet.

 

Hoe vier jij carnaval dit jaar? Laat het ons weten via onze social media kanalen!

05 February 2021, Danique van TeamUitstapje