chevron_leftTerug naar overzicht

Winterse outdoor activiteiten

Ga in de winter lekker op pad en beleef de leukste outdoor activiteiten tijdens de koude wintermaanden. Haal een frisse neus en geniet van de winterse sferen en het schoon dat dit seizoen met zich mee brengt. Ga er op uit in de natuur of zoek wat actie op in de buitenlucht. 

Wandeling door de winterse natuur

De natuur in Nederland is schitterend! Er zijn heel wat mooie natuurgebieden en nationale parken waar in de winter wilde dieren lopen of waar de natuur tijdens dit seizoen nog meer tot leven komt. Ga bijvoorbeeld wandelen op de Veluwe. Hier wandel je over de heuvels van de ‘Onzalige Bossen’ naar indrukwekkende heidevelden. 

Schaatsen

Tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat er de hele winter op natuurijs geschaatst kan worden, maar gelukkig worden in vele dorpen en steden tijdens de kerstdagen ijsbanen gelegd en verzorgd. In Amsterdam wordt ieder jaar het Amsterdamse winterparadijs georganiseerd waarbij een reuzenrad een schaats- en lauglaufbaan en optredens van bekende Nederlanders een geslaagde dag of weekendje weg kunnen vormen.

Slipcurus

Het winterse weer kan zorgen voor gevaar op de weg bij gladheid of bij slecht zicht door het onstuimige weer. Een leerzaam uitje is onze slipcursus waarbij je leert om een noodstop te maken, slippen te voorkomen of om te gaan met Aquaplanning. De slipcursus kan voor verschillende arrangementen geboekt worden waarbij lunch, hapjes en drankjes toegevoegd kunnen worden. 

Fotografiecursus

Combineer een wandeling door de prachtige natuur met een fotografieworkshop waarbij je de natuur vast kunt leggen of ga zelf op pad met een camera. Vaak heeft jouw camera veel meer functies dan je zelf voor ogen had, waar je tijdens een workshop de beste tips en tricks over leert. De mist, de vrieskou en de vroege zonsondergang van de winter voegt iets magisch toe aan je beeldmateriaal. 

21 December 2020, Danique van TeamUitstapje