chevron_leftTerug naar overzicht

De top 3 bedrijfsuitjes om de teambuilding te bevorderen

0
0
Bedrijfsuitje
favorite
9
9
Bedrijfsuitje
favorite
3
4
Bedrijfsuitje
favorite
4
0
Bedrijfsuitje
favorite

Het is fijn als collega’s op de werkvloer goed overweg te kunnen met elkaar. De echte teambuilding treedt op buiten de werkuren. Dus in de pauzes of na het werken. Bedrijfsuitjes zijn de perfecte manier om collega's te helpen om elkaar te leren kennen. Ze moeten samenwerken en dit gaat op een informele manier. Een bedrijfsuitje is tevens de juiste tool voor een onboarding. Ofwel het bevordert het succesvol samenwerken tussen nieuwe medewerkers en hun werkgevers.

Het raadsel oplossen van een escaperoom

Een manier waarop medewerkers genoodzaakt zijn elkaar te helpen is via het ontsnappen uit een escaperoom. Iedereen denkt op een andere manier na en door het snel moeten handelen moet je jouw collega’s vertrouwen. Er zijn verschillende escape rooms, door heel Nederland. Elke escaperoom is uniek op haar eigen manier. Een voorbeeld hiervan is de escaperoom “Het geheim van het Sint Jozefklooster”. Teams worden hierbij opgesplitst in verschillende ruimtes die openstaan. Om uiteindelijk samen achter het geheim van dit klooster te komen moet je dus samenwerken, waardoor iedereen elkaar nog beter leert kennen.

Een gezamenlijke sportactiviteit

Sport is altijd een goede manier op teambuilding te bevorderen. Want samenwerken staat hierbij centraal. Een sportactiviteit hoeft niet lang te duren. Je kunt als team bijvoorbeeld een potje voetballen, maar dan niet anderhalf uur lang. Je kunt ook diverse sportactiviteiten doen, die worden georganiseerd door een bedrijf. Denk aan het oversteken van een rivier met maar een aantal kratjes, terwijl iedereen op een kratje moet staan of aan het verplaatsen van water met alleen maar buizen van 2 meter lang. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van onderdelen van een actieve middag.

Teamactiviteiten op de Biesbosch

De Biesbosch is een ontzettende mooi natuurgebied. Er staat ook een oud dorp en daartussen loopt een rivier. In dit gebied zijn verschillende teamactiviteiten te doen. Denk aan kanoën, mountainbiken, quad rijden, maar ook suppen en zeilen. Wederom een actieve middag maar wel een die de medewerkers en werkgevers niet meer gaan vergeten.

Teamuitjes zijn dus een goede manier om het team te laten samenwerken. Natuurlijk kun je hierop als toevoeging ook nog ze een training laten volgen, ook al is een teamuitje al een soort training. Deze training hoeft niet perse fysiek te zijn en kan ook in de vorm van e-learning. Het is afhankelijk per bedrijf wat beter werkt, maar een teamuitje, dat werkt overal.
01 November 2021, Bram van LEQUAL