chevron_leftTerug naar overzicht

Blog #3: Weekendje weg organiseren

Je hebt een locatie vastgelegd en dan? Wat ga je doen met jouw groep? Hoe stel ik een leuk en dynamisch programma op? Vaak kun je moeilijk wat verzinnen, terwijl de mogelijkheden ontelbaar zijn. Op onze website staan genoeg activiteiten voor jong en oud, kleine en grote groepen, klein en groot budget.

Groepsactiviteit kiezen

Het is handig om de volgende punten in je achterhoofd te houden bij het kiezen van een groepsuitje:

-          Wat is je groepssamenstelling?

-          Wat is de grootte van jouw groep?

-          Wil je een binnen- of buitenactiviteit?

-          Hoelang mag de activiteit duren?

-          Wat is het budget voor een activiteit?

Als je deze vragen kunt beantwoorden is het een stuk makkelijker om op zoek te gaan naar een activiteit. Via verschillende filters op onze website kun je selecties maken. Wij maken het jou extra makkelijk om een perfect groepsuitje te kiezen!

Kies bewust

Maak bewust een keuze welke spellen passen bij jouw groep. Met name de lengte kan een echte spelbreker zijn. Als het spel langdradig of ingewikkeld is haken er altijd personen af. Maak het dynamisch en gezellig, zodat iedereen mee kan doen. Bij het uitkiezen van een activiteit is het handig om rekening te houden met:

-          De lengte van het spel. Als het spel te lang duurt, loop het niet lekker door.

-          Zorg dat het spel maar een korte uitleg nodig heeft en dat het makkelijk voor iedereen te begrijpen is, zodat iedereen kan meedoen.

-          Kies een spel met ruimte voor een pauze. Flexibiliteit in een spel is altijd raadzaam. Daarnaast houdt niet iedereen van spelletjes, dus is fijn om niet al te lange spellen te organiseren die urenlang duren.

-          Bespaar je zelf tijd en kies voor een kant-en-klaar spel via onze website.

Ook bij activiteiten en spellen heb je gegarandeerd voorgangers gehad. Google het spel of lees recensies om te peilen of het bij jouw groep past. Maak gebruik van de informatie die er al is.

Stel een programma op

Vaak ziet het programma in basis er hetzelfde uit. Kies bijvoorbeeld op vrijdag- en/of zaterdagavond voor een indooractiviteit op de accommodatie. Denk hierbij aan een leuke pubquiz, escape room op locatie of een moordspel. Probeer ieder jaar weer een nieuw en origineel spel te bedenken.

Zaterdagmiddag is het leuk om naar buiten te trekken. Een toffe citygame in de dichtstbijzijnde stad is een echte aanrader. Spellen als Crazy88, Escape the City en Wie is de Mol zijn populaire spellen die zorgen voor veel gezelligheid. Natuurlijk kun je bij het kiezen van activiteiten bewust een thema kiezen als rode draad van het weekend. Of zoek verbanden met de spellen door bijvoorbeeld het spel van vrijdagavond te verbinden met de dagactiviteit van zaterdag. Dat maakt het programma nog leuker en spannender. Teamuitstapje heeft dé activiteiten voor een top weekend weg!

Natuurlijk is het wel belangrijk om binnen het budget te blijven. Lees ons volgende blog voor budget tips.
11 March 2020, Jules van TeamUitstapje