chevron_leftTerug naar overzicht

Belevenissen in de buitenlucht

Even het bos in, een parkje of aan het water is niet alleen goed voor je lichaam maar ook je mentale gezondheid. Ons leven wordt alleen maar drukker waardoor we vaak amper tijd hebben om te ontspannen. De natuur biedt ons dé oplossing! Trek je sneakers of wandelschoenen aan en beleef de buitenlucht. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor outdoor activiteiten voor een familiedag, vriendenweekend of bedrijfsuitje? In deze blog zetten wij een aantal toffe groepsuitjes op een rijtje.

Bos escape

Een variant op een escape room is de outdoor game Bos Escape. De hekken rondom het gebied gaan en de poort op slot. Aan jouw team de opdracht om de code te vinden om de kluis te kraken, ook de kluis zelf is verborgen. Je krijgt onderweg via een speciale app vragen die je helpen om te ontsnappen. Bij elke vraag en antwoord ontvang je een aanwijzing en kom je dichter bij de oplossing. Het ontrafelen van uitdagingen, oplossen van raadsels en ontcijferen van codes is een echte teamsport. Alleen op deze manier heb je toegang tot de sleutel om de poort te openen. In het bos zijn de volgende dieren te vinden: runderen, edelherten, steenmarters en kamsalamanders. Je kunt alleen aan het bos ontsnappen met de sleutel. Uiteraard is het spel volledig aangepast op de huidige maatregelen. 

Powerkiten

Je start met mini kites om het sturen onder de knie te krijgen. Vervolgens ga je met steeds grotere Powerkites aan de slag tot meer dan 8 m2. Een toffe activiteit met vrienden, familie of collega’s. Een heerlijke dagje uitwaaien aan het strand. Eerst krijg je uitleg van een instructeur. Met speciale vliegers leer je besturen op een veilige manier en een aantal leuke trucjes. Wanneer je de technieken bezit kun je zelfs sprongen van 2 meter in de lucht maken. Gedurende de les kunt u overstappen naar grotere en krachtigere vliegers. De ultieme uitdaging voor iedereen die houdt van het strand en wind.

Cold case

Tijdens Cold case werk je intensief samen, maar ook het nodige plezier zal zeker niet ontbreken. Het gezelschap wordt verdeeld in teams. Iedere groep krijgt diverse attributen mee, zoals een walkie talkie en polaroid camera. Je gaat middels een beschrijving een route lopen met als doel: een onopgeloste moord oplossen. Wie heeft het gedaan en waarom? Met de walkie talkie houd je onderling contact met de andere groep(en). Je moet intensief samenwerken om de moord op te lossen. Door opdrachten uit te voeren ontvang je aanwijzingen van de hoofdinspecteur. Wordt de dader al in het nauw gedreven, of komt de dader ermee weg? Om de moord op te lossen kan een reconstructie van de moord niet ontbreken. Dit vraagt van de groepen denkvermogen en inventiviteit.

11 February 2021, Jarno van TeamUitstapje